Merhaba,

30 Mart 2014 yerel seçimleri ile seçtiğimiz yöneticilerimizin her birisinin seçilirken verdikleri hizmet vaatleri var....

hangi partiden seçimlere katılmış oldukları artık önemli değil... çünkü onlar ayırım yapmadan hepimize hizmet etmek üzere makamlarına yerleştiler...

bakalım vaatlerini başarıyla yerine getirecekler mi? vatandaşların güvenine layık olacaklar mı?

vatandaşların da, tüm seçilmişlerden "daha güzel ve daha iyi yaşamak" için beklentileri var....

yapılan ve yapılmayanlarla ilgili eleştiri ve uyarıları da olacaktır...

vatandaşların önerileri de olacaktır... çünkü o yerelde yaşayan onlar...

bütün bunları burada toplamak amacımız...

bulunduğunuz yereldeki sorunlarınızı, beklentilerinizi ve önerilerinizi muhtar@bloglarmahallesi.com adresine bir mail atarak bize ulaştırın yayınlayalım...

sonra da, üzerinde hep birlikte yorumlar yapalım...
yetkililere duyurmaya çalışalım... onlara yardımcı olalım....



4/01/2014

Bekir Kaya'nın seçim vaatleri...



Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın 30 Mart 2014 yerel seçimleri vaatleri:

* "Biz hiçbir zaman yapamayacağımız bir şeyin sözünü bu topluma vermeyiz. Biz toplumun menfaatine ve faydasına olmayan toplumca kabul görmeyen, toplumun rızasını almadığımız hiçbir iş için bu halkın kaynaklarını harcamayacağız. Hepinizin huzurunda bütün Van kamuoyuna bunun sözünü veriyoruz. Belediyeleri bir emanet olarak kabul ediyoruz. Bu toplumun bu halkın bize temsil ettiği emanet olarak kabul ediyoruz. Ben ve şu an eş başkanlığa aday olduğumuz bütün arkadaşlarım adına bu emanete ihanet etmeyeceğimizin sözünü veriyoruz. Belediyelerin bütçesine bir kuruş para varsa büyük şehrin bütçesine bir kuruş para gelecekse, o para Van’da yaşayan bir milyon yetmiş bin insanın hakkı vardır. O hakkı canımızdan malımızdan daha imtinalı kullanacağımızın sözünü veriyoruz" 

Kentin birçok sorununun devam ettiğini, ancak bunların çözülmesi için 5 yıl boyunca çok önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Kaya, Van'da partilerinin 5 yıllık bir belediyecilik temelinin olduğunu belirtti. 5 yılın sonunda halkın karşısına alnı açık, başı dik olarak çıktıklarını söyleyen Kaya, maddi ve manevi olarak tüm hesaplara halka verdiklerini belirtti. Van Belediyesi olarak her yıl halka hesap verdiklerini söyledi. 

* "Merkezde muhtarlık yapan arkadaşlarımız bu duruma şahittir. Yılda bir kez Van Belediyesi'nin bütçesini, kalem kalem neyi nasıl harcadık, nereye harcadık tüm bunların hesabını size verdik. Bu büyük bir marifet değil, bir kamu görevlisinin, kamuda görev yapan birinin temel ilke edinmesi gereken bir husustur."

*  "Hiçbir kamu görevlisinin ben yaparım, ederim, yaptım, ettim deme hakkına sahip değildir. Hiçbir belediye başkanı kendi cebindeki parayla bu işi yapmıyor. Bu para tüm bu halkın parasıdır. Biz sadece bu halkın menfaatini ve bu halkın iyiliğine inandığımız şeyleri yapmaya, sizlerle birlikte, sizleri dahil ederek yaptık. Yerel temsil ve yerel katılım bizim için çok önemlidir. Halkın il temsilcisi ne belediye başkanlarıdır ne de milletvekilleridir. Halkın il temsilcisi muhtarlardır. Belediyecilikte başarılı olmak istiyorsanız, belediyecilikte iş yapmak istiyorsanız sizin mutlak suretle halkın yerel ve ilk temsilcisi olan muhtarlarla ortak çalışmak zorundasınız. Onları dinlemek zorundasınız, onlarla diyalog kurmak zorundasınız. Umarım bundan sonraki süreçte hep beraber kentimiz için, kendimiz için, geleceğimizin için güzel şeyler yapacağız" 


* Çaldıran ile Doğubayazıt ilçeleri arasında yer alan Tendürek Dağından çıkmış volkanik bazalt taşları için işletme tesisi kurulması. Proje, bölgeye iş imkanı sağlamayı hedefliyor.

bildiğiniz diğer vaatlerini de yorum bırakarak ekleyebilirsiniz....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder